Pemain Terpaksa Tolak Ambulans Di Tengah Padang


Pelik tapi benar, berbagai kejadian terjadi dalam permainan bola sepak dan yang berlaku di liga Brazil ini agak padu juga peliknya dan gila di mana para pemain terpaksa menolak ambulans yang mati ditengah padang.

Lagu mana ambulans boleh ada atas padang?

Ketika perlawanan antara Flamengo dan Vasco da Gama, Bruno Silva telah tumbang selepas berlaga dengan rakan sepasukan, lalu ambulans pun masuk ke padang untuk membawa beliau ke hospital.

Masa permainan dihentikan selama 10 minit bagi membolehkan paramedik merawat Bruno Silva sebelum di angkat ke ambulans. Ketika mahu bergerak ke hospital ambulans itu turut cedera dan tidak dapat dihidupkan.


Selepas bertanya kepada ambulans itu kenapa tidak beredar dan mengetahui punca sebenar para pemain Flamengo dan Vasco da Gama bersatu hati menolak ambulans itu dengan cara tradisional.

Lalu hiduplah ambulans itu. Nasib baik ambulans pakai gear manual.


Apa itu Ambulans?

Ambulans adalah kenderaan untuk pengangkutan untuk orang-orang yang sakit atau cedera, daripada atau antara tempat rawatan untuk penyakit atau cedera,[1] dan dalam beberapa keadaan juga akan menyediakan keluar dari rumah sakit rawatan perubatan untuk pesakit. Perkataan sering dikaitkan dengan jalan akan kecemasan ambulans yang membentuk bagian dari perkhidmatan kecemasan perubatan, mentadbir kecemasan peduli kepada orang-orang dengan akut masalah medis.

Sumber : Thesukan

Suka artikel ini? →


Post a Comment

0 Comments